Izdelki << Nega usnja - Leather Master  << Posamezni izdelki - Leather Master


POSAMEZNI IZDELKI - Leather Master 

                                                                                Nega usnja - zelo učinkovito čistilo 

Leather Strong Cleaner, 250 ml

Leather Strong Cleaner je čistilo za usnje na vodni osnovi, ki se lahko uporablja na večini anilinskega, pol-anilinskega in površinsko barvanega gladkega usnja. Leather Strong Cleaner je zelo učinkovito čistilo za umazano usnje, trdovratno umazanijo in za odstranjevanje površinskih lisastih madežev od npr. jenasa. Čistilo prodre v površino usnja in jo čisti ne da bi jo poškodoval. Čistilni učinek je zelo učinkovit zaradi velike vsebnosti aktivnih substanc. Očisti večino madežev in umazanije iz anilinskega in površinsko barvanega gladkega usnja. Uporabljajte ga s sintetično gobo. Z njim lahko očistimo umazanijo in večino madežev, ki nastanejo zaradi tekočin (npr. sokovi…). Čistilo pred uporabo najprej preizkusite na skritem delu vašega usnja.

 

External link opens in new tab or window

 

                                                           


 Nega usnja - Zaščitna krema   

Leather Protection cream, 250 ml

Leather Protection Cream je zaščitna krema za usnje, izdelana na vodni osnovi in primerna za uporabo na vseh vrstah usnja, razen na nubuk, velur in semiš usnju. Zagotavlja odlično zaščito pred oljnimi, vodnimi in alkoholnimi madeži. Krema ščiti usnje pred vsakodnevnim nalaganjem umazanije, znojem, telesnimi maščobami, obenem pa usnje ohranja prožno, mehko in lepo. Krema ne pušča lis in ne spremeni sijaja, ter poudari oprijem usnja. Svetujemo vam, da usnje zaščitite že pred prvo uporabo. Z redno nego boste vaše gladko usnje zaščitili pred izsušitvijo in pokanjem ter mu tako podaljšali življenjsko dobo. Večina anilinskega usnja je zelo vpojna, zato vam zaradi boljše zaščite svetujemo, da zaščitno kremo nanesete v dveh slojih z vmesnim sušenjem. Zaščitna krema Leather Protection Cream vam z anilinskega usnja odstrani tudi manjše površinske praske. V povezavi z ustreznim čiščenjem preprečite, da bi pol-anilinsko in površinsko barvano gladko usnje postalo krhko. Krhko usnje lahko zelo hitro razpoka. Čiščenje in ponovno zaščito usnjenega pohištva priporočamo vsaj na vsakih šest mesecev. Če se sedeži iz anilinskega usnja uporabljajo pogosteje (dnevno) ali da so postavljeni na bolj izpostavljenih mestih, potrebujejo pogostejše čiščenje in ponovno zaščito.

 


External link opens in new tab or window

 

                                                           


  Nega usnja - Regenerator in revitalizator usnja

Leather Vital, 250 ml

Leather Vital je namenjen negi in regeneraciji vseh vrst gladkega usnja, razen nubuka, velurja in semiša. Leather Vital ohranja pomembno vlažnost in ravnotežje maščob v usnju in ga s tem ohranja mehkega in voljnega. Leather Vital usnje poživi, zmehča in celo starejšemu in otrdelemu usnju povrne pristnost in naraven oprijem. Leather Vital odpravi neprijetno škripanje usnja.

Leather Vital je zelo primeren za obdelavo usnja v suhih ali klimatiziranih prostorih, pred nanosom zaščitne kreme Leather Protection Cream.

Priporočamo, da z Leather Vital-om občasno (1-2×letno) premažete usnje, ki je izpostavljeno neposrednemu sončnemu sevanju.

V kolikor je usnje 30 cm ali bližje viru toplote, je zelo priporočljiva redna uporaba Leather Vital-a (vsaj 1-2×letno).

Vpliv toplega in/ali suhega zraka usnje počasi a vztrajno izsušuje. To pripelje do večje togosti usnja (manjše elastičnosti) oz. otrdelosti. Posledično je usnje na takih delih veliko bolj občutljivo na prepogibanje (pojav mikro razpok), vsakodnevno uporabo-obrabo in druge zunanje mehanske obremenitve. Pod vplivom obremenitve lahko usnje na takih mestih površinsko razpoka ali se celo pretrga.

 


External link opens in new tab or window

                                             

                          Nega usnja - Odstranjevalec madežev kemičnega svinčnika                                   

Ink Away, 8 ml


Ink Away odstrani sveže madeže črnila (3-5 dni), kemičnega svinčnika in rdečila s krito barvanega gladkega usnja. Čistilo je v obliki gel stika.

 


External link opens in new tab or window


                                                                                    Nega usnja - Osnovno čistilo za usnje

Leather Soft Cleaner, 250 ml


Leather Soft Cleaner je osnovno čistilo za usnje na vodni osnovi, namenjeno rednemu čiščenju usnja. Lahko se uporablja na vseh vrstah gladkega usnja: anilinskega, pol-anilinskega in površinsko barvanega usnja. Z usnja očisti vsakodnevno umazanijo in večino madežev na vodni osnovi (npr. sokovi, hrana...). Za vzdrževanje videza in neoporečnosti finiša usnja, priporočamo uporabo 2-4×/leto. Količina 150 ml čistila za usnje ob rednem čiščenju v povprečju zadošča za čiščenje 5-8 sedežev površinsko barvanega usnja.

 


External link opens in new tab or window